Yoga Midtfyn > Om Yoga

Om Yoga

Mette Yoga Midt Fyn

Yoga-instruktør Mette Holde Jensen

Hvad er Hatha Yoga?

Hatha er den grundlæggende yoga, som al anden yoga er bygget på.

Ha betyder sol og tha betyder måne.

Yoga betyder forening.

Jeg lægger vægt på at lave yoga på en stille og rolig måde, hvor min stemme er den eneste lyd, der guider dig ind og ud af stillingerne. Mange af mine elever bliver i begyndelsen lidt skræmte af det rolige tempo og stilheden, men det er netop dén, mange mennesker har brug for i dag!

Yogastillinger: Der findes et hav af forskellige yogastillinger. Jeg vælger stillinger, der passer til det enkelte menneske i den enkelte situation.

Åndedræt: Jeg guider dig til at bruge dit åndedræt i stillingerne og vi laver øvelser, hvor du lærer at bruge dit åndedræt mere optimalt. Det vil påvirke dit nervesystem, så du opnår ro i dig selv.

Visualisering: Jeg bruger visualiseringsøvelser (forestillingsøvelser) i vejrtrækning og i meditation, så spændinger i kroppen slipper.

Afspænding/meditation: Det kan være en kropsscanning (opmærksomhed på alle eller bestemte dele af kroppen), krop-, muskel-, eller skelet-afspænding, naturafspænding, chakrameditation mm.

Nogle af mine elever bliver lidt skræmte af det helt rolige tempo. Og af stilheden, som kun afbrydes af min stemme, der guider dem ind og ud af stillingerne. Men er det ikke netop ro og stilhed, mange af os har brug for i dag?

Ofte stillede spørgsmål

01 Hvordan foregår en lektion?

En almindelige yoga-lektion varer halvanden time og starter med at du ”lander” på yoga-måtten. Derefter laver vi yoga i godt en time. Jeg udvælger stillinger, så vi kommer hele kroppen igennem. Sidste del af lektionen består af en afspændings- og åndedrætsøvelse og til sidst ren afspænding til stille musik.

Medbring yoga-måtte, tæppe, en drikkedunk og evt. en pude.

Jeg gør opmærksom på, at du deltager på eget ansvar. Jeg fraskriver mig ansvar for skader, sygdom el. lign. men opfordrer til, at du er opmærksom på dig selv, og at du mærker efter, hvad der er godt for dig.

02 Hvor foregår lektionerne?

Mit studio er et lille, hyggeligt lokale i vores gamle bindingsværkshus. Når der er koldt udenfor om vinteren, knitrer ilden i brændeovnen. Om sommeren går vi i haven og laver yoga, når vejret er godt. Her er plads til 10 personer.

Jeg har også faste hold på Rudme Friskole og i Fritidscenter Midtfyn (se mere under hold og klasser).

03 Hvilke hold har jeg?
 • Mandag kl. 17.10-18.40 Yoga for begyndere og øvede hos mig i Rudme.
 • Tirsdag kl. 10.30-12.00: Yoga for begyndere og let øvede i Midtfyns Fritidscenter i Ringe
 • Tirsdag kl. 19.00-21.00: Pop-up yoga med par-yoga, yin-yoga mm. hos mig i Rudme
 • Onsdag kl. 19.00-20.30: Yoga for begyndere og øvede under Herringe Rudme IF på Rudme Friskole
 • Fredag kl. 09.30-11.00: Yoga for begyndere og øvede hos mig i Rudme
 • Lørdag kl. 10.00-12.00: Pop-up yoga med bl.a børneyoga.

Du kan også booke mig til et særligt arrangement i mit hyggelige studio f.eks. sammen med

 • Din familie
 • Arbejdskolleger
 • Venner
 • Yoga kun for mænd
 • Yoga kun for kvinder
 • En personlig intro til yoga og dit helt eget program
 • Hensyntagende yoga – for folk med særlige udfordringer/handicaps
 • For børn (4-6 år) (7-10) (11-13)
 • For unge (14-17) (17-20)

 Jeg kommer også meget gerne ud på jeres arbejdsplads, institution eller skole.

04 Lidt om mig selv

Jeg har hele mit liv været glad for at bruge min krop. Fra jeg var tre år gik jeg til gymnastik, senere dans, danseteater, afrikansk dans og tai chi. På et tidspunkt begyndte jeg at lave yoga-øvelser om aftenen, inden jeg skulle sove, fordi jeg kunne mærke, at det var godt for min krop.

Efter to fødsler med udvidet bækken, slapt maveskind og timevis af stillesiddende amning til følge, meldte jeg mig til et yoga-kursus. Og jeg blev bidt af yoga med det samme! Under kurserne blev jeg bevidst om stillinger, åndedræt og især samspillet. Jeg følte på sin vis, at jeg kom ”ind i min egen krop” og fandt ”tilbage til mig selv”.

Jeg er uddannet lærer med idræt som linjefag og har arbejdet tolv år i Folkeskolen med b.la. motorik, anatomi, fysiologi og bevægelse. I en travl skolehverdag blev yogaen mit åndehul, og jeg fik efterhånden lyst til at prøve mig selv af som underviser. Det førte til at jeg tog en 2-årig uddannelse i Hatha Yoga.

Jeg underviser nu både børn og voksne i yogaens verden og videreuddanner mig løbende, bl.a. tog jeg en Yin-yoga instruktøruddannelse i 2019.

Yogaens 8 Trin

Yogaens-8-trin